Пролетна умора

Вятърът връхлита като вълна от съскаща топлина, подута от цветен прашец и майски бръмбари. Птиците крещят заклинания на тропическия си език, а слънцето танцува от вълнение. Вървя по ръба на обедното слънцестоене.

По пръстите ми тече сок от портокал, който разкъсвам сегмент след сегмент с треперещи ръце. Трябват просто малко повече витамини в това време на годината, но това е десетхилядния портокал, чиято лечебна мощ отказва при мен. Тече по пръстите ми, в гърлото ми, но веднъж преминал оттам, бива веднага засмукан от чудовищната паст на мозъка. С мощни вендузи това розово, жестоко създание в главата ми черпи глюкоза в индустриални количества, за да осъществява пъклените си планове далеч от мен, в хладните, тъмни помещения на черепа. Всяко хранително вещество му е от полза. Никае оръжие не може да го спре. Всяко действие срещу силата му е действие за засилване.

За бедното телце не остава нищо, освен празна целулоза. Сядам на тротоара, защото ми се вие свят. Светът се увива около мен със змийски движения..

Дали ще ми помогне някой?

Тогава идва вятърът. Оплита се в ключиците ми, завърта се около замъглените ми мигли, издухва световъртежа, поема ме, повдига ме. Кожата ми настръхва от топлина. На метър над земята съм и забелязвам, че мисленето ми е останало върху асфалта и няколко пешеходци вече са го стъпкали. Локвата е кървава, розова или може би оранжева на цвят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s